Zorg met een kleurtje...

18/01/18 om 02:00 - Bijgewerkt om 15:48

De tijd van de spierwitte dokters- en verpleegoutfit is al lang voorbij. Artsen, verpleegkundigen, tandartsen... doen hardnekkige pogingen om de steriele sfeer in een ziekenhuis een beetje te breken. Dat kan ook met een knipoog. Met een kleurrijk mutsje bijvoorbeeld.

Zorg met een kleurtje...

© ©RoulartaHealthCare

Ludieke collecties, ook voor de ziekenhuizen, zijn 'in'. En er zijn zelfs Belgische nieuwkomers op de markt. De eerste collectie van Tack brengt ludieke operatiemutsjes van stof. Er zit zelfs een missie achter. "Wij dromen van ziekenhuizen en medische praktijken zonder rigide en afstandelijke atmosfeer, waardoor een noodzakelijke connectie met de patiënten mogelijk wordt. Stoffen operatiemutsen met print zien er niet alleen leuk uit, ze bestaan ook uit een duurzaam materiaal, waardoor je ze steeds kan hergebruiken. We zijn uniek in Europa."

"'Tack' is het Zweedse woord voor 'dankbaar'. We trachten met onze stoffen mutsjes spontaniteit en humor te injecteren in alle medische omgevingen. Daarbij zijn we ook dankbaar voor de natuur en willen wij bijdragen aan een propere toekomst door duurzaam om te springen met de producten die we gebruiken."

Lees meer over: