Ziekenhuizen mijden gesprek ereloonsupplementen

16/11/17 om 04:00 - Bijgewerkt om 09:54

Bovenaan op de agenda van de Nationale Commissie maandagavond (13/11) prijkte het overleg met de ziekenhuizen over de ereloonsupplementen. Maar de vertegenwoordigers van de ziekenhuiskoepels lieten op het laatste moment weten dat ze niet op de Commissie aanwezig zouden zijn.

Ziekenhuizen mijden gesprek ereloonsupplementen

Business © © Ruddy Gold

"De ziekenhuizen vonden dat ze op de Nationale Commissie de discussie niet konden voeren op voet van gelijkheid", vertelt Kartel-voorzitter Reinier Hueting. Hij betreurt de houding van de ziekenhuiskoepels: "Wat afspraken hadden toch de transparantie kunnen vergroten."

Volgens Hueting is de discussie over de erelonen met de koepels daarmee niet afgeblazen, maar wanneer en hoe die zal gevoerd zal worden is zeker niet duidelijk.

Delen

Volgens Bvas-voorzitter Marc Moens zit het probleem dieper. "Ons syndicaat had maandagnamiddag ook een overleg gepland met vertegenwoordigers van de ziekenhuis. Maar dat werd ook op het laatste moment afgezegd. Het is duidelijk dat de instructies van de top kwamen', vertelt hij.

"Bvas wil dat de artsen in de ziekenhuisnetwerken mee betrokken worden bij het beheer op basis van een consensusmodel. Niet met een Medische Raad voor het netwerk die een bezwaard advies kan uitbrengen , want dat is erg omslachtig."

"Maar de ziekenhuisbeheerders willen er niet van weten dat artsen een stem hebben in het netwerkbeheer - geen medebeslissingsrecht en zelfs geen adviserende stem."

De ziekenhuisbeheerders willen er niet van weten dat artsen een stem hebben in het netwerkbeheer (Marc Moens)