Schoonheid voor kankerpatiënten

01/02/18 om 01:30 - Bijgewerkt om 10:18

Bijna 100 schoonheidsspecialistes in Vlaanderen hebben een opleiding gevolgd 'omgaan met kankerpatiënten'. Ze leren niet alleen de producten kennen die ze mogen gebruiken, maar ze krijgen ook een flinke hap psychologie. Want werken met zieke mensen vraagt meer dan empathie.

Schoonheid voor kankerpatiënten

Hairdresser marking the hair of a woman. Hairdressers and Beauty Clinic. Hair salon. © © Javier Larrea

AZ Groeninge in Kortrijk biedt vanaf februari een opleiding 'omgaan met kankerpatiënten' aan voor schoonheidsspecialisten. Zo leren zij welke producten kunnen en mogen, maar ook hoe ze zulke klanten psychologisch kunnen benaderen.

Na de opleiding krijgen de geslaagde deelnemers het kwaliteitslabel en getuigschrift 'Kanker

Beauty Professional'. Naast de tijd die de schoonheidsspecialistes aan de opleiding moeten geven, is er ook een kostenplaatje. Die is niet min: 1.800 euro inschrijving, 120 uur opleiding van professionals, 120 uur stage en jaarlijks twaalf uur bijscholing om up-to-date te blijven.

Het is de bedoeling om de opleiding uit te rollen in tien Vlaamse ziekenhuizen. Ook haarkappers kunnen nu een gelijkaardige opleiding volgen en in de toekomst zou dat ook mogelijk moeten zijn voor kinesisten en apothekers.

Lees meer over: