Oplichters halen inspiratie in ziekenhuis

12/04/18 om 08:30 - Bijgewerkt om 08:49

De kranten stonden er de afgelopen vol van: haast alle ziekenhuizen met een pediatrische afdeling hebben - vaak met de hulp van een serviceclub - een elektrisch autootje aangeschaft waarmee kinderen zelf naar een onderzoek of het OK kunnen rijden. Dat inspireert kennelijk ook oplichters.

Oplichters halen inspiratie in ziekenhuis

© -

Zo waarschuwt de politiezone Mira (Waregem, Zwevegem, Deerlijk, Anzegem, Avelgem en Spiere-Helkijn) voor een oplichter die vraagt om geld te doneren voor een goed doel.

"De man verzoekt om 185 euro cash te schenken voor AZ Groeninge in Kortrijk", zegt commissaris Michaël Vanden Heede van de politiezone Mira in Het Laatste Nieuws. "Het geld zou gaan naar de aankoop van wagentjes, waarmee de zieke kindjes kunnen rondrijden in de gang. Toen een van de gecontacteerde personen daarop zei dat hij een overschrijving wilde overmaken, kreeg hij te horen dat alleen cash wordt aanvaard of dat er kan worden betaald via een bakje. Hiervoor zou de man langskomen aan huis."

Een aantal mensen die door de oplichter waren gecontacteerd, voelden echter onraad en waarschuwden de politie. Die wist heel snel te vertellen dat het initiatief niet kwam van het ziekenhuis zelf. Groeninge heeft zeker zelf dit soort acties niet opgezet. De oplichter heeft kennelijk inspiratie gehaald in de artikels die over die elektrische autootjes in Groeninge zijn verschenen.