Onrust over revalidatiecentrum Herk-de-Stad

07/06/18 om 09:00 - Bijgewerkt om 09:39

Het is nog maar een denkpiste, een eventuele optie... maar in Herk-de-Stad staan de zenuwen gespannen. Volgens Bart Moyaers (sp.a) zijn er immers plannen om het revalidatiecentrum van Herk-de-Stad, dat nu al verbonden is met het Jessaziekenhuis in Hasselt, over te brengen naar het nieuwbouwziekenhuis dat Jessa in Hasselt zal optrekken.

Onrust over revalidatiecentrum Herk-de-Stad

© -

Moyaers is vooral bang voor Herk-de-Stad dat onlosmakelijk is verbonden met het revalidatiecentrum, overigens een van de grootste van ons land. Volgens Moyaers heeft de gemeente honderdduizenden euro's geïnvesteerd in de infrastructuur van de gemeente om alles aan te passen aan het grote revalidatiecliëntele dat dagelijks langs komt. Verlaagde voetpaden, aangepaste wandelroutes... heel Herk-de-Stad is ingericht op rolstoelen en rollators. Bovendien is het revalidatiecentrum een van de grootste werkgevers van de gemeente.

Al die plannen worden nu opgeborgen. Volgens het Jessaziekenhuis liggen er meerdere opties op tafel maar is de knoop nog niet doorgehakt. Als het revalidatiecentrum verdwijnt, zou het plaatsmaken voor een ambulant medisch centrum met consultaties, een dienst radiologie en ambulante revalidatieprogramma's.