Extra veiligheidspersoneel tegen stalker

07/06/18 om 09:00 - Bijgewerkt op 10/07/18 om 13:42

Wat doe je als een stalker zijn slachtoffer tot op de werkvloer lastig valt? Je schakelt extra veiligheidspersoneel in om de veiligheid van personeel en bezoekers in het ziekenhuis te garanderen. Voor de correctionele rechtbank van Kortrijk was begin deze week een pittig ziekenhuisverhaal te horen.

Extra veiligheidspersoneel tegen stalker

© Hartmut Schmidt/imageBROKER

Het zat Zebairullah (22) niet mee. Hij werkte in het ziekenhuis en had daar een coup de foudre met een ander personeelslid. Dat meisje zag een relatie echter niet zitten. Maar een afwijzing was voor Zebairullah geen optie. De jongeman begon met het sturen van onschuldige berichtjes die heel snel veel bedreigender werden. Hij zou haar familie iets aandoen en seksueel getinte foto's naar haar werkgever sturen.

Het meisje leefde maandenlang in angst. Ze deed alles wat ze kon om van haar stalker af te geraken. Maar zelfs nadat ze haar telefoonnummer had veranderd, camera's had geïnstalleerd en zich zelfs naar haar werk liet voeren, bleef Zeba haar lastigvallen. Hij verhardde zelfs in de boodschap en viel personeel van het ziekenhuis lastig. Volgens de advocaat van Groeninge moest het ziekenhuis zelfs extra veiligheidspersoneel inzetten.

Het openbaar ministerie heeft een gevangenisstraf van zes maanden en een boete van 50 euro geëist. Uitspraak is later deze maand.