AZ Sint-Elisabeth Zottegem behaalt kwaliteitslabel

21/09/17 om 13:35 - Bijgewerkt om 13:35

Het kwaliteitslabel NIAZ heeft er een ziekenhuis bij. Het Algemeen Ziekenhuis Sint-Elisabeth in Zottegem heeft een positief rapport gekregen voor veilige en kwaliteitsvolle zorg.

AZ Sint-Elisabeth Zottegem behaalt kwaliteitslabel

© -

In de maand mei waren acht auditoren een ganse week in het ziekenhuis actief. "Het doorvoeren van een integrale verbetercultuur, waarbij de gehele organisatie alert is op verbetermogelijkheden en die ook aanpakt, is één van de absolute voorwaarden voor het behalen van een NIAZ?accreditatie," vertelt algemeen directeur Frank Verbeke. "Onze veilige en kwaliteitsvolle zorg is een prestatie van alle ziekenhuismedewerkers en artsen."

"Het behalen van de NIAZ?accreditatie is een signaal dat patiënten, doorverwijzers en ook andere ziekenhuizen... nog meer vertrouwen kunnen hebben in ons goed georganiseerd en veilig ziekenhuis", duidt accreditatie?coördinator Katrijn Cobbaut. Maar er is meer. "Het streven naar kwaliteit van onze zorg stopt niet bij het behalen van deze NIAZ?accreditering. Onze ziekenhuismedewerkers blijven alert en we gaan door met interne audits, veiligheidsrondes en bijscholingen, want onze zorg voor kwaliteit dragen we continu."