Polikliniek Dilbeek neemt intrek in nieuw gebouw

01/03/18 om 01:30 - Bijgewerkt om 09:42

De Polikliniek van het UZ Brussel is verhuisd naar het centrum van Dilbeek. In dit nieuwe gebouw is meer ruimte voor consultaties waardoor patiënten er terecht kunnen voor een uitgebreider zorgaanbod, zowel qua specialisaties als beschikbaarheid van artsen, met consultaties tot 's avonds op weekdagen en op zaterdagvoormiddag.

Polikliniek Dilbeek neemt intrek in nieuw gebouw

© -

Het UZ Brussel startte 10 jaar geleden met deze satellietkliniek in Dilbeek, waar patiënten terecht konden bij artsen met diverse medische specialismen. Door de verhoogde bereikbaarheid voor de verwijzende artsen kon daarmee zowel met huisartsen als met patiënten een nauwer contact worden opgebouwd. Patiënten die een meer complexe behandeling moeten ondergaan worden doorverwezen naar het UZ Brussel. In de Polikliniek worden namelijk geen patiënten gehospitaliseerd en vinden geen invasieve onderzoeken plaats.

Uitgebreider zorgaanbod

In het nieuwe gebouw is meer ruimte, waardoor het zorgaanbod is uitgebreid. Patiënten kunnen er nu terecht voor de volgende specialiteiten: COS (centrum voor ontwikkelingsstoornissen), dermatologie, dieetleer, endocrinologie, neurologie, oncologie, pediatrie, psychiatrie, urologie en vaatheelkunde. In totaal worden de patiënten er nu geholpen door 14 artsen en 3 verpleegkundigen die instaan voor het onthaal, de administratie en de logistiek. Deze diensten komen er waarschijnlijk, sommige al snel en andere in de toekomst, bovenop het bestaande aanbod nog bij: algemene chirurgie, anesthesie, gastro-enterologie, gynaecologie, neurochirurgie, pijnkliniek, pneumologie en psychologie.

Voor de consultatie radiologie kunnen patiënten nog steeds terecht in de Verheydenstraat in Dilbeek, want die consultatie is niet mee verhuisd naar het nieuwe gebouw. Patiënten kunnen daar terecht voor het nemen van klassieke RX-foto's, mammografieën en echografieën.