De Sint Jozefskliniek Izegem haalt het internationaal kwaliteitslabel JCI

18/01/18 om 07:30 - Bijgewerkt om 08:53

Ook de Sint-Jozefskliniek in Izegem heeft het JCI-label gehaald. Half december hebben de auditoren van de 'Joint Commission International' (JCI) het ziekenhuis doorgelicht. De auditoren waren vijf dagen actief aanwezig in het ziekenhuis en bekeken vakkundig alle aspecten van de ziekenhuiswerking.

De Sint Jozefskliniek Izegem haalt het internationaal kwaliteitslabel JCI

© -

Eind december heeft het ziekenhuis dan van de commissie de melding gekregen dat het ziekenhuis zich officieel een JCI-geaccrediteerd ziekenhuis mag noemen. Met de accreditatie van het ziekenhuis beschikken alle ziekenhuizen van het E17 netwerk (az groeninge Kortrijk, AZ Maria Middelares Gent, O.L.V. van Lourdes Ziekenhuis Waregem en Sint- Vincentiusziekenhuis Deinze) nu over een internationale ziekenhuisaccreditatie.

dhr. Ceriez, algemeen directeur, is erg fier op het halen van het JCI-accreditatielabel. "Gedurende anderhalf jaar heeft werkelijk iedereen binnen het ziekenhuis keihard gewerkt om hier te geraken. Het veiligheids- en kwaliteitsniveau van de zorg is er aantoonbaar nog op vooruitgegaan, dit terwijl het niveau van patiëntentevredenheid hoog is gebleven. Het groepsgevoel tussen de ziekenhuismedewerkers kreeg een enorme boost, de ontlading van het halen van het label was dan ook groot."