Anesthesist en chirurg op de vuist in OK

09/05/18 om 09:30 - Bijgewerkt om 09:42

Een bijzonder merkwaardige - en pijnlijke - zaak is eerder deze week door de rechtbank van Eupen behandeld. Een anesthesist en een chirurg waren in het OK en met een verdoofde patiënt op de tafel met elkaar op de vuist gegaan.

Anesthesist en chirurg op de vuist in OK

Close_up of a person's fist tearing paper © © SuperStock

We gaan bijna twee jaar terug. Op 1 juli wordt een minderjarige jongen het ziekenhuis binnengebracht na een suicidepoging. Volgens de anesthesist kwam hij het OK binnen en was de patiënt al verdoofd. Maar de monitor stond uit. Dat is niet normaal én gevaarlijk. De anesthesist zette het ding terug aan waarop de chirurg uit zijn krammen schoot.

Volgens de chirurg stond de monitor veel te luid en kan hij niet tegen een hoge pieptoon. Hij vroeg dus aan de anesthesist om dat luidruchtige ding stiller te zetten, wat de specialist weigerde. Eerst werd het gevecht nog met woorden uitgevochten, maar toen de chirurg de anesthesist met vaste hand uit het OK wilde verwijderen, kwam het tot een handgemeen.

Groter dan een paar blauwe plekken was de schade niet, maar de zaak werd toch tot voor de rechter gebracht. De openbare aanklager vroeg 60 uur werkstraf en een boete van 600 euro voor de chirurg. Op 4 juni is de uitspraak.

Lees meer over: